NATUURGENEESKUNDE


Natuurgeneeskunde omvat veel natuurlijke behandelmethoden.


In de natuurgeneeskunde staat niet de klacht, maar de mens centraal

dus... een holistische aanpak dat wil zeggen: we gaan samen op zoek naar de oorzaak van de klachten.


Het aanpakken van de oorzaak geeft meer en langduriger of zelfs blijvende verbetering van de klachten.


Ik richt mij vooral op het zelfgenezend vermogen van de mens. In feite kan ik alle technieken door elkaar heen gebruiken om tot het gewenste resultaat te komen. Eventueel aangevuld met natuurlijke middelen / supplementen


Behandeling uitsluitend met natuurlijke middelen als:

  • Voedingsadviezen
  • Fytotherapie = kruiden
  • Homeopathische middelen
  • Waterbegietingen
  • Kruidenwikkels en kompressen
  • Reguleren van de ademhaling
  • Reinigingskuren
  • MIR - methode
  • Buteyko-ademhalingsmethode


Het eerste consult is een uitgebreid gesprek, waarin duidelijk wordt wat de klachten zijn en wat de hulpvraag is. Afhankelijk van de klachten, maak ik een behandelplan.


De basis van mijn behandelingen zijn altijd massage- of lichaamsgerichte technieken en/of psychosociale en geestelijke begelijdingstechnieken. 

 

Kosten: € 70,- per uur

REACTIE VAN MARJA

Ik had een huidprobleem op mijn buik. Daarvoor ben ik diverse keren bij de dokter geweest. Die gaven mij verschillende middeltjes, waardoor het tijdelijk weg was.


Toen ben ik bij Marie-José geweest en zij heeft mij behandeld. Nu is alles helemaal weg en heb ik er geen last meer van.

 REACTIE VAN CAROLA

Ik kon bijna niet meer lopen door de pijn in mijn voeten en had al meerdere keren fysiotherapie gehad, maar dat hielp niet echt. Per toeval kwam ik bij Marie-José terecht en al na een paar behandelingen merkte ik enorme verbetering. Nu loop ik weer uren te jutten langs het strand.

Vergoedingen

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging LVNT. Dit betekent dat een groot aantal ziektenkostenverzekeraars een deel van de consulten vergoeden, indien je aanvullend verzekerd bent. Check hiervoor je eigen verzekering !


Behandelingen zonder medische reden (zoals bijv. ontspanningsmassage, of stoelmassages bij bedrijven) komen NIET in aanmerking voor vergoedingen.


Vergeten- en niet tijdig afgezegde afspraken (binnen 24 voor de afspraak) worden wel in rekening gebracht, maar kunnen niet ter vergoeding worden ingediend.