BUTEYKO METHODE


De russische arts Dr. Buteyko ontdekte al in de vorige eeuw dat de oorzaak van heel veel ziekten een tekort aan koolzuurgas in de longblaasjes is. Dit als gevolg van chronische hyperventilatie.


Het is bijna niet te geloven, maar door slechts een kleine aanpassing in de ademhaling kunnen aandoeningen die traditioneel als ongeneeslijk worden gezien toch worden genezen, oa:


  • astma,
  • chronische bronchitis,
  • terugkerende longontstekingen,
  • COPD,
  • snurken,
  • slaap-apneu


De BUTEYKO ademtraining bestaan uit 5 sessies van 1 - 1,5 uur

Individueel: € 375,- per persoon, € 300,- voor het 2e gezinslid bij gelijktijdige deelname

Ouder-kind therapie: € 375,-, + € 100,- per extra kind

In groepsverband : € 275,- per persoon, € 200,- voor het 2e gezinslid bij deelname aan dezelfde cursus

 

Het is geen 'must' maar wel een echte aanrader om een cursus samen met je partner te volgen, zodat je elkaar kunt steunen in de bewustwording en training.


 REACTIE VAN MICHEL EN LINDA

Wij noemen haar: Marie met d'r wonderhandjes ! Pijn en stressklachten verdwijnen als sneeuw voor de zon.

 REACTIE VAN HENK


In een woord: Wonderdokter !

Vergoedingen

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging LVNT. Dit betekent dat een groot aantal ziektenkostenverzekeraars een deel van de consulten vergoeden, indien je aanvullend verzekerd bent. Check hiervoor je eigen verzekering !


Behandelingen zonder medische reden (zoals bijv. ontspanningsmassage, of stoelmassages bij bedrijven) komen NIET in aanmerking voor vergoedingen.


Vergeten- en niet tijdig afgezegde afspraken (binnen 24 voor de afspraak) worden wel in rekening gebracht, maar kunnen niet ter vergoeding worden ingediend.