shutterstock_1966413808

BUTEYKO ADEM METHODE


De russische arts Dr. Buteyko ontdekte al in de vorige eeuw dat de oorzaak van heel veel ziekten een tekort aan koolzuurgas in de longblaasjes is. Dit als gevolg van chronische hyperventilatie.


Het is bijna niet te geloven, maar door slechts een kleine aanpassing in de ademhaling kunnen aandoeningen die traditioneel als ongeneeslijk worden gezien toch worden genezen, oa:


  • astma,
  • chronische bronchitis,
  • terugkerende longontstekingen,
  • COPD,
  • snurken,
  • slaap-apneu


De BUTEYKO ademtraining bestaan uit 5 sessies van 1 - 1,5 uur

Individueel: € 375,- per persoon, € 300,- voor het 2e gezinslid bij gelijktijdige deelname

Ouder-kind therapie: € 375,-, + € 100,- per extra kind

In groepsverband : € 275,- per persoon, € 200,- voor het 2e gezinslid bij deelname aan dezelfde cursus

 

Het is geen 'must' maar wel een echte aanrader om een cursus samen met je partner te volgen, zodat je elkaar kunt steunen in de bewustwording en training.


 REACTIE VAN RITA

Ik heb astma en wil er graag alles aan doen om het niet erger te laten worden. De uitleg over Buteyko was heel duidelijk en ik ging het meteen proberen. Ik ontdekte, dat als ik alleen al denk aan wat ik allemaal wil gaan doen, ik dieper ga ademen en mijn astma toeneemt. Door de oefeningen die ik kreeg kon ik zelf mijn astma onder controle krijgen. Nu heb mijn medicatie afgebouwd en voel me veel beter dan daarvoor.

 REACTIE VAN HENK

Ik had al jaren last van slaap-apneu. Ik sliep met een CPAP apparaat, maar de klachten werden als maar erger. 

Ik was eerst heel sceptisch over Buteyko, maar op aandringen van mijn vrouw ben ik er toch mee begonnen.

Al na 3 weken voelde ik me fitter en durfde ik zonder CPAP te slapen. Nu ben ik twee maanden verder, slaap rustig en voel me veel fitter ! 

 REACTIE VAN JAAP

Ik heb grote neuspoliepen al vaker laten weghalen, maar ze kwamen steeds terug. Nu ik de Buteyko oefeningen doe verdwijnen de neuspoliepen en kan ik ineens weer ruiken.

Vergoedingen

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging LVNT. Dit betekent dat een groot aantal ziektenkostenverzekeraars een deel van de consulten vergoeden, indien je aanvullend verzekerd bent. Check hiervoor je eigen verzekering !


Behandelingen zonder medische reden (zoals bijv. ontspanningsmassage, of stoelmassages bij bedrijven) komen NIET in aanmerking voor vergoedingen.


Vergeten- en niet tijdig afgezegde afspraken (binnen 24 voor de afspraak) worden wel in rekening gebracht, maar kunnen niet ter vergoeding worden ingediend.