Werkwijze vastenkuur

Let op: opent in een nieuw venster AfdrukkenE-mailadres

Ongeveer vijf dagen voor aanvang van de vastenweek geef ik aan allen, die zich voor de kuur hebben aangemeld, een duidelijke uitleg over het gebruik van de middelen en over wat wel en wat niet mag tijdens het vasten. Je ontvangt dan informatie over de afbouw en de opbouw, die je zelf thuis doet. En het schema voor de behandelingen.
Tevens ontvang je: kruiden theeën, spirulina, bitterzout


Daar de nieren en de lever het erg zwaar te verduren krijgen tijdens het vasten is het goed deze extra te ondersteunen. Dit gebeurt door middel van de speciaal geselecteerde kruidentheeën en door de leverpakking, de nierkompressen en voetreflex massage.

De spirulina is een zeealg. Deze bevat een enorme hoeveelheid aan vitaminen en mineralen en is er tijdens het vasten voor bedoeld om er zeker van te zijn, dat je voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgt.

Het bitterzout heeft een heel sterke werking op de darmen. Je zult merken dat je misschien al binnen een half uur na het innemen van het bitterzout aandrang krijgt en je darmen zullen in één keer geleegd worden (nog sneller dan diarree!). Zorg dus, dat je er rekening mee houdt, dat je niet direct iets gaat doen waarbij je niet naar het toilet kunt!

Op de derde vastendag wordt het bitterzout vervangen door klei.
Klei heeft een zeer reinigende werking op de darm. Resten die nog zijn blijven plakken worden als het ware aan de klei gebonden en zo alsnog zoveel mogelijk afgevoerd.

Met de bindweefselmassage (op de rug) worden de afvalstoffen losgemaakt, zodat ze gemakkelijker kunnen worden afgevoerd.

Met de lichaamsmassage en de voetreflex kunnen de reinigingsorganen ondersteund en gestimuleerd worden, waardoor een nog diepere reiniging plaatsvindt en het zorgt ervoor dat afvalstoffen uit de weefsels gemakkelijker loskomen. Tevens werken ze zeer ontspannend.