Reiniging

Let op: opent in een nieuw venster AfdrukkenE-mailadres

Ons lichaam raakt vervuild, doordat wij als mens teveel tot ons nemen. Dit gebeurt niet alleen in de vorm van voedsel, maar ook informatie, indrukken en energieën. Ons voedsel wordt van gifstoffen ontdaan door onze lever. We verbruiken veel van ons voedsel om van te leven. En dat wat we niet nodig hebben wordt door onze uitscheidingsorganen (nieren, darmen, longen en huid) weer afgevoerd. Maar... vrijwel iedereen neemt meer tot zich dan het lichaam nodig heeft en zelfs meer dan de uitscheidingsorganen kunnen afvoeren. En waar blijven dan die reststoffen: deze worden in de weefsels en gewrichten opgeslagen. Hierdoor wordt het lichaam extra zwaar belast en er kunnen ziekten ontstaan.


Misschien heb je ooit je huis enige tijd niet schoongemaakt...
Dan zul je gemerkt hebben dat de hoeken vol stof en vuil komen te zitten. Hier kunnen zich dan allerlei ongedierte nestelen zonder dat je er erg in hebt. En frisse lucht komt er dan zeker niet meer...
Zo gebeurt het ook in je lijf: er kunnen, zonder dat je er zelf erg in hebt, allerlei kwalen ontstaan, doordat er door vervuiling geen goede doorbloeding (en daarmee voedingsstoffen en zuurstoftoevoer naar de cellen) meer kan plaatsvinden.


Dus ook voor het lijf geldt: een grote schoonmaak op zijn tijd doet wonderen!

Want, zoals een schoon en fris huis een goed gevoel geeft, zo voel je je ook veel fitter en opgeruimder na een vastenkuur!